Online Help » Publiceren » Afdrukken » Leerlinglijsten

Leerlinglijsten

Er zijn vier mogelijkheden voor het maken van leerlinglijsten. Deze mogelijkheden staan nader toegelicht in de paragrafen.

In iedere lijst heeft u dezelfde 4 knoppen te beschikking:
Knop Sluiten: Hiermee sluit u het venster waarin u de lijsten selecteert en keert u terug naar het hoofdscherm.

Knop Export: U heeft de mogelijkheid om een Tekst of Word bestand te maken. Kiest u voor Tekst dan wordt direct de verkenner getoond waarin u een naam en locatie kunt opgeven voor het .txt bestand. Kiest u voor Word dan krijgt u allereerst een scherm met Exportparameters. Zie daarvoor de paragraaf Leerlinglijsten in Word. Uiteindelijk worden dan docx-bestanden gemaakt.

Knop Weergave: U kunt hier, net al op vele plaatsen in de Zermelo-software, zelf aangeven welke datakolommen u wilt meegeven in export. Met de knoppen onderin kunt u bepalen hoeveel regels (in de export omgezet naar kolommen) er meegaan en met het aanklikken van één of meer velden in de rechterkolom bepaalt u welke informatie er in een kolom getoond wordt.

Knop Toelichting: De toelichting geeft aan welke datakolommen er standaard meegestuurd worden in de export. U kunt onder Weergave zelf kiezen welke data u in welke volgorde wilt exporteren.

Standaard zullen de volgende gegevens getoond worden in de leerlinglijst:
  • Achternaam
  • Voornaam
  • Tussenvoegsel
  • Geslacht
  • ID
  • Stamklas

Leerlinglijsten
afb. 1 : Weergave aanpassen van de leerlinglijst
Via de knop Weergave kunt u echter ook andere eigenschappen van de leerlingen selecteren.

De output bij deze lijsten is txt-of docx-formaat.